Блог

JCB представи супер тих мини багер с нулеви вредни емисии 18.04.2018 12:00 pm

JCB представи супер тих мини багер с нулеви вредни емисии

JCB пише историята на компанията с представянето на първия си електрически мини багер - най-тихият в гамата, който отделя нулеви вредни емисии.

Новият мини багер JCB 19C-1 E-TEC е разработен в централата на JCB в Стафордшир, където бе показан за първи път.

JCB 19C-1 E-TEC, с нулеви вредни емисии, позволява работа в сгради и във вътрешни градски среди, чувствителни към вредни емисии. Също така позволява на строителите на железопътни линии да работят в тунели и под земята, без да се налага да се инсталират скъпи съоръжения за извличане на отработените вредни газове.

Друго голямо предимство на новия мини електрически багер е, че външният шум ( едва 7дБ), е по-нисък от този при традиционния дизелов двигател. Това означава, че машините могат да работят след установените дневни часове в градски условия, без да притесняват жителите, както и да работят в други чувствителни към шума среди, включително болници и училища.

Що се отнася до изкопните дейности, не е направен компромис и с ефективността. При напълно заредена батерия на електрическата машина, тя издържа цяла смяна, като способностите и и работата са като при останалите машини. Машината е създадена да работи по-бързо от дизеловите варианти, като не са необходими ежедневни проверки на нивото на охлаждащата течност и на двигателното масло.

По този повод Председателят на Борда на директорите на JCB Лорд Бамфорд каза : „Дълги години JCB е в челните редици на разработването на иновативно и нискоемисионно строително оборудване. С производството и предлагането на електрически мини багер JCB ние предоставяме на нашите клиенти практично и достъпно решение за операции, изискващи отделянето на нулеви вредни емисии и ниски нива на шум .“

Главният директор за иновации и растеж на JCB, Тим Бърнхоу, каза: "Със смяната на дизеловия двигател с ефективен електромотор 48В, придружен с най-новото поколение автомобилни батерии, JCB се придвижи напред на пазара за мини багери.

19C-1 E-TEC предоставя на клиентите решение с нулеви емисии и ниско ниво на шум, което им позволява да работят и в малките часове на денонощието, в сгради и дори в железопътни тунели, без необходимост от скъпо оборудване за извличане на отработените вредни газове. 19C-1 E-TEC сочи пътя към ново бъдеще с нулеви емисии за мини багери JCB. „

Ключови характеристики на 19C-1 E-TEC:

  • Три литиево-йонни батерии, осигуряващи 312Ач (15кВт/ч) капацитет
  • Стандартна хидравлична система, осигуряваща мощна работа при копаене
  • Удобно бордово зарядно устройство с 230В вход за 6-часово зареждане
  • Опция за зареждане при 110В, при необходимост
  • Сложната система за управление на батерията осигурява безпроблемна работна смяна
  • Опция за бързо зареждане при стартиране, позволяваща пълно зареждане за два часа и половина

Проектиран да посрещне нарастващата нужда от екологично чисти строителни съоръжения с нулеви емисии, JCB пуска в експлоатация мини багера 19C-1 E-TEC с електрическо задвижване. На базата на спецификацията на конвенционалния 19C-1 E-TEC въртящ багер, представен през 2017 г., електрическият багер е със заменен дизеловия двигател, с електродвигател и три 104Ач акумулаторни батерии от следващо поколение, за да осигури пълна енергийна мощност от 312Ач (15кВт/ч). Модулните батерии използват най-усъвършенстваните NMC литиево-йонни клетки, използвани в най-новите автомобили, в здрав корпус, проектиран да издържа най-тежките условия в строителството.

Използвайки най-новата 48В електрическа система, високоефективният електромотор осигурява незабавен, по-голям въртящ момент от дизеловия двигател на стандартния багер. Двигателят задвижва 19C-1 E-TEC с доказаната хидравлична система Bosch Rexroth със следене на натоварването, осигуряваща същата работа при копаене като при стандартния 1.9-тонен багер. 

Високата ефективност на тази модерна, електрическа хидравлична комбинация, изисква значително по-ниско ниво на охлаждане - само малък хидравличен охладител, с малък електрически вентилатор и без радиатор на двигателя - което допринася за по-дълъг живот на батерията и много по-ниско ниво на шума. 19C-1 E-TEC разполага със същото регулируемо шаси и набор от изкопни инвентари, като дизеловия модел, за да осигури максимална дълбочина на копаене от 2,576 мм с по-дълъг 1 100 мм рукояд.

Багерът се предлага с удобно бордово зарядно устройство, което позволява машината да бъде напълно заредена за шест часа, като се използва обикновен 230В щепсел. Налична е допълнителна опция за зареждане на 110В, за места без електричество от 230В. JCB ще предложи и опция за бързо зареждане - мощен извънбордови модул, позволяващ пълно зареждане за два часа и половина. Самостоятелната електроенергийна система , с която разполага мини багерът, елиминира нуждата от електрическа връзка или кабел по време на работа. Батериите позволяват пълен работен ден в типичен работен цикъл или четири часа работа в режим на тежък работен режим. На 1.9-тонната машина могат да се използват широка гама от прикачни инвентари, което я прави идеална за различни видове работа, разрушаване и ремонт.

Липсата на шум от двигателя позволява на изпълнителите да работят след общоприетите часове за работа в градски условия, без да обезпокояват жителите, а възможността за нулеви емисии ще позволи на железопътните предприемачи да работят в тунели и подземия, без да се налага да инсталират оборудване за извличане на отработените вредни газове. Също така има значително намаляване на вибрациите за разлика от машина с дизелов двигател, което подобрява средата и комфорта на шофиране за оператора.

Мини багерът ще бъде оборудван със сертифициран ROPS / TOPS и FOGS покрив, който се предлага на всички мини и миди машини от следващо поколение. Тъй като електрическият багер е базиран на премиум спецификацията 19C-1, багерът се предлага с пропорционални превключватели за допълнителни функции и функция за нулево въртене на стрелата. Премиум моделът има дисплей с превключвател, отдясно на оператора, за всички допълнителни контролери за управление, докато горивомерът е заменен от лесен за разчитане сензор за батериите.

19C-1 E-TEC разполага със затворен профил на стрелата и рукояда. Всички хидравлични съединения са поставени в стрелата за по-добра защита. Окачването на булдозерното гребло се доставя с графитни импрегнирани втулки, което позволява 500-часови интервали за смазване. Всички точки за гресиране са разположени от едната страна на машината, за да се намали времето за престой и редуцират ежедневните проверки, тъй като 19C-1 E-TEC няма моторно масло, охлаждаща течност и резервоар за гориво.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Направи запитване

Новини

Новини

JCB представи супер тих мини багер с нулеви вредни емисии

JCB представи супер тих мини багер

JCB представи първия си електрически мини багер - най-тихият в гамата, който отделя нулеви вредни емисии. Новият мини багер JCB 19C-1 E-TEC е разработен в централата на JCB в Стафордшир, къде JCB представи първия си електрически мини багер - най-тихият в гамата, който отделя нулеви вредни емисии. Новият мини багер JCB 19C-1 E-TEC е разработен в централата на JCB в Стафордшир, къде 2018-05-15T18:01:39+03:00 JCB представи супер тих мини багер с нулеви вредни емисии

<p class="text-alignjustify">JCB пише историята на компанията с представянето на първия си електрически мини багер - най-тихият в гамата, който отделя нулеви вредни емисии.</p> <p class="text-alignjustify">Новият мини багер JCB 19C-1 E-TEC е разработен в централата на JCB в Стафордшир, където бе показан за първи път.</p> <p class="text-alignjustify">JCB 19C-1 E-TEC, с нулеви вредни емисии, позволява работа в сгради и във вътрешни градски среди, чувствителни към вредни емисии. Също така позволява на строителите на железопътни линии да работят в тунели и под земята, без да се налага да се инсталират скъпи съоръжения за извличане на отработените вредни газове.</p> <p class="text-alignjustify"><img src="https://cdncloudcart.com/5844/files/image/master-5-1_m.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Друго голямо предимство на новия мини електрически багер е, че външният шум ( едва 7дБ), е по-нисък от този при традиционния дизелов двигател. Това означава, че машините могат да работят след установените дневни часове в градски условия, без да притесняват жителите, както и да работят в други чувствителни към шума среди, включително болници и училища.</p> <p class="text-alignjustify">Що се отнася до изкопните дейности, не е направен компромис и с ефективността. При напълно заредена батерия на електрическата машина, тя издържа цяла смяна, като способностите и и работата са като при останалите машини. Машината е създадена да работи по-бързо от дизеловите варианти, като не са необходими ежедневни проверки на нивото на охлаждащата течност и на двигателното масло.</p> <p class="text-alignjustify">По този повод Председателят на Борда на директорите на JCB Лорд Бамфорд каза : &bdquo;Дълги години JCB е в челните редици на разработването на иновативно и нискоемисионно строително оборудване. С производството и предлагането на електрически мини багер JCB ние предоставяме на нашите клиенти практично и достъпно решение за операции, изискващи отделянето на нулеви вредни емисии и ниски нива на шум .&ldquo;</p> <p class="text-alignjustify">Главният директор за иновации и растеж на JCB, Тим Бърнхоу, каза: "Със смяната на дизеловия двигател с ефективен електромотор 48В, придружен с най-новото поколение автомобилни батерии, JCB се придвижи напред на пазара за мини багери.</p> <p class="text-alignjustify">19C-1 E-TEC предоставя на клиентите решение с нулеви емисии и ниско ниво на шум, което им позволява да работят и в малките часове на денонощието, в сгради и дори в железопътни тунели, без необходимост от скъпо оборудване за извличане на отработените вредни газове. 19C-1 E-TEC сочи пътя към ново бъдеще с нулеви емисии за мини багери JCB. &bdquo;</p> <p class="text-alignjustify"><img src="https://cdncloudcart.com/5844/files/image/master-4-1_m.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Ключови характеристики на 19C-1 E-TEC:</strong></p> <ul class="text-alignjustify"> <li>Три литиево-йонни батерии, осигуряващи 312Ач (15кВт/ч) капацитет</li> <li>Стандартна хидравлична система, осигуряваща мощна работа при копаене</li> <li>Удобно бордово зарядно устройство с 230В вход за 6-часово зареждане</li> <li>Опция за зареждане при 110В, при необходимост</li> <li>Сложната система за управление на батерията осигурява безпроблемна работна смяна</li> <li>Опция за бързо зареждане при стартиране, позволяваща пълно зареждане за два часа и половина</li> </ul> <p class="text-alignjustify">Проектиран да посрещне нарастващата нужда от екологично чисти строителни съоръжения с нулеви емисии, JCB пуска в експлоатация мини багера 19C-1 E-TEC с електрическо задвижване. На базата на спецификацията на конвенционалния 19C-1 E-TEC въртящ багер, представен през 2017 г., електрическият багер е със заменен дизеловия двигател, с електродвигател и три 104Ач акумулаторни батерии от следващо поколение, за да осигури пълна енергийна мощност от 312Ач (15кВт/ч). Модулните батерии използват най-усъвършенстваните NMC литиево-йонни клетки, използвани в най-новите автомобили, в здрав корпус, проектиран да издържа най-тежките условия в строителството.</p> <p class="text-alignjustify">Използвайки най-новата 48В електрическа система, високоефективният електромотор осигурява незабавен, по-голям въртящ момент от дизеловия двигател на стандартния багер. Двигателят задвижва 19C-1 E-TEC с доказаната хидравлична система Bosch Rexroth със следене на натоварването, осигуряваща същата работа при копаене като при стандартния 1.9-тонен багер.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Високата ефективност на тази модерна, електрическа хидравлична комбинация, изисква значително по-ниско ниво на охлаждане - само малък хидравличен охладител, с малък електрически вентилатор и без радиатор на двигателя - което допринася за по-дълъг живот на батерията и много по-ниско ниво на шума. 19C-1 E-TEC разполага със същото регулируемо шаси и набор от изкопни инвентари, като дизеловия модел, за да осигури максимална дълбочина на копаене от 2,576 мм с по-дълъг 1 100 мм рукояд.</p> <p class="text-alignjustify">Багерът се предлага с удобно бордово зарядно устройство, което позволява машината да бъде напълно заредена за шест часа, като се използва обикновен 230В щепсел. Налична е допълнителна опция за зареждане на 110В, за места без електричество от 230В. JCB ще предложи и опция за бързо зареждане - мощен извънбордови модул, позволяващ пълно зареждане за два часа и половина. Самостоятелната електроенергийна система , с която разполага мини багерът, елиминира нуждата от електрическа връзка или кабел по време на работа. Батериите позволяват пълен работен ден в типичен работен цикъл или четири часа работа в режим на тежък работен режим. На 1.9-тонната машина могат да се използват широка гама от прикачни инвентари, което я прави идеална за различни видове работа, разрушаване и ремонт.</p> <p class="text-alignjustify"><img src="https://cdncloudcart.com/5844/files/image/master-2-2_m.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Липсата на шум от двигателя позволява на изпълнителите да работят след общоприетите часове за работа в градски условия, без да обезпокояват жителите, а възможността за нулеви емисии ще позволи на железопътните предприемачи да работят в тунели и подземия, без да се налага да инсталират оборудване за извличане на отработените вредни газове. Също така има значително намаляване на вибрациите за разлика от машина с дизелов двигател, което подобрява средата и комфорта на шофиране за оператора.</p> <p class="text-alignjustify">Мини багерът ще бъде оборудван със сертифициран ROPS / TOPS и FOGS покрив, който се предлага на всички мини и миди машини от следващо поколение. Тъй като електрическият багер е базиран на премиум спецификацията 19C-1, багерът се предлага с пропорционални превключватели за допълнителни функции и функция за нулево въртене на стрелата. Премиум моделът има дисплей с превключвател, отдясно на оператора, за всички допълнителни контролери за управление, докато горивомерът е заменен от лесен за разчитане сензор за батериите.</p> <p class="text-alignjustify">19C-1 E-TEC разполага със затворен профил на стрелата и рукояда. Всички хидравлични съединения са поставени в стрелата за по-добра защита. Окачването на булдозерното гребло се доставя с графитни импрегнирани втулки, което позволява 500-часови интервали за смазване. Всички точки за гресиране са разположени от едната страна на машината, за да се намали времето за престой и редуцират ежедневните проверки, тъй като 19C-1 E-TEC няма моторно масло, охлаждаща течност и резервоар за гориво.</p>

, , , , , , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки